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Questions and Answers: 

Framework Agreement for Audit Services. 

Data Question  
 

Answer 
 

 
Wednesday 
27th July 2022 
 
17:30 pm. 

1. We hereby ask for clarification on 
your request for a technical and 
financial proposal, published in the 
newspaper (Jornal Noticias, 1st July 
2022) for the provision of Audit 
services: 
 

1.1   We would like to know what are the 
years to be audited? 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.2   Are there any funds? If so, what is 
the amount of the funds received?  
 
 
 
 
 
 
1.3   What type of audit work do you 
want and what services should we 
provide? 

 
 
 
 
 
 
 
2. Regarding the qualifications and 

competence, we have the following 
questions:  

 
2.1 Do the consultants have to be from 
the firm or external consultants?  
 

 
 
 
 
 
 
1.1   Reference made to Annex 1 of the 
Terms of reference. This is a procurement of 
a framework agreement where separate call 
off can be made by the Embassy for different 
assignments. Each call off will contain details 
on the assignment to be performed including 
the specific assignment (audit) terms of 
reference, the period to be audited and other 
details. 

 
1.2   Reference made to Annex 1 of the 
Terms of reference. The agreement is a 
framework agreement where separate call off 
can be made by the embassy for different 
assignments that will specify the terms of 
refence of each assignment including the 
funds to be audited and other details. 

 
1.3   Reference made to article 1.4 in the 
procurement document and Annex 1 of the 
Terms of reference, Article 3 - Scope of Work 
where a list of potential types of audits is 
described. As mentioned before, throughout 
the framework agreement period the 
Embassy will call off specific audit 
assignments, which are foreseen to match 
those types.  

 
 
 
 
2.1   Refence to the Procurement document 
article 4.3 Organisation of call-off 
assignments  
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2.2   If an internal consultant meets most 
of the qualifications of levels (1 to 3) but 
doesn’t have a Master’s degree in 
Economics, Bachelor’s degree in 
Economics and Master’s degree in Law, 
will they not be qualified as an approved 
consultant?  

 

“The tenderer shall submit a description of 
staffing for future call-off assignments. The 
description must include the following:  

Process of staffing for future call-off 
assignments. 

The tenderer's consultant network and co-
operations (both in country and 
internationally) that will be available in the 
implementation of future assignments under 
the framework agreement.” 

Refence also given to article 3.1. 
Subcontractors on which the tenderer relies 
where the requirements of external 
consultants are stipulated. 

The firm will commit providing the proposed 
personnel for the call off under the framework 
agreement period. Proposed consultants 
(both internal and external) should be 
available for the different types of 
assignments (call off contracts) during the 
whole framework agreement period. 

 
2.2   Refence made to the procurement 
document (Important Information) where it 
states that “Note that requirements defined as 
“must” or “shall” are mandatory and must be 
fulfilled in order to qualify for evaluation” and 
to Article 4.5 Qualification and competence. 
The stated Shall and/or Must requirements 
should be met in the proposals. Not meeting 
the required qualifications might lead to 
exclusion of bids.     

 
 

Tuesday 19th 
July, 2022 
 
13:44 pm 

3   We have seen that you need hard 
copy submission of tender. Is there an 
option to send the bid by email for the 
bidders outside Mozambique. 

 
 

3  Refence made to the procurement 
document article 2.2.1. Submission of the 
tender.  
“The tender shall be submitted in hard copy 
and must be signed by an authorized 
representative of the company or equivalent. 
The complete tender must be submitted in 
duplicate – one original and one copy. The 
tender should also contain a digital copy 
(USB memory or equivalent) and should be 
clearly marked with the name of the company 
and the Embassy´s reference number. If the 
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tender versions in these media differ, the 
paper version shall govern.” 

 

Tuesday 26th 
July, 2022 
 
07:50 am 

4   We intend to submit the mentioned 
Bid; therefore, we kindly ask that you 
clarify whether we can submit the 
proposal by email. 

4   Refence made to the procurement 
document article 2.2.1. Submission of the 
tender.  
“The tender shall be submitted in hard copy 
and must be signed by an authorized 
representative of the company or equivalent. 
The complete tender must be submitted in 
duplicate – one original and one copy. The 
tender should also contain a digital copy 
(USB memory or equivalent) and should be 
clearly marked with the name of the company 
and the Embassy´s reference number. If the 
tender versions in these media differ, the 
paper version shall govern.” 
 

 
Saturday 6th 
August, 2022 
 
17:43 pm 

5  kindly can you advise regarding the 
following: 
5.1  Price Basket, is each tender value 
related for each service provided 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5.2  Is there any possibility to submit our 
proposal by email? 

 

 

5.1   Refence given to Appendix 8 Price 
Basket. “The tenderer shall offer its prices in 
accordance with the Table presented in 
Appendix 8. “Price must be offered as fee per 
hour for the three consultant categories.” 

Those fees will be the basis for call off 
contracts under the framework agreement. 
The call off procedure can be consulted In 
Annex 1 Terms of Refence article 4 
COMMISSIONING OF AUDITS, 
REPORTING AND DOCUMENTATION. The 
consultant will submit a response to each call 
off order in accordance with the requirements 
stipulated in the procurement document. Each 
call off contract will be signed based on a 
proposal submitted by the auditor.” 

5.2   Refence made to the procurement 
document article 2.2.1. Submission of the 
tender.  
“The tender shall be submitted in hard copy 
and must be signed by an authorized 
representative of the company or equivalent. 
The complete tender must be submitted in 
duplicate – one original and one copy. The 
tender should also contain a digital copy 
(USB memory or equivalent) and should be 
clearly marked with the name of the company 
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and the Embassy´s reference number. If the 
tender versions in these media differ, the 
paper version shall govern.” 
 

   

   

 


